11. 8. 2016

Proč si vážit maličkostí..? Pojďme prožít každý okamžik!

Ahoj, po dlouhé době jsem se zase vrátila k blogu :) Doufám, že teď se po té delší pauze budou témata na články sypat ze všech stran! Tento článek bude o životě a každodenních okamžicích, jenž bychom si měli vážit a užívat si je jak nejlépe to jde. Tak pojďme na to.




  Můžete tisíckrát číst články, publikace nebo jen citáty o tom, jak moc důležité je vážit si každé maličkosti, kterou nám všední život přinese. Každého milého slova od člověka, na kterém vám záleží. Každého úsměvu cizích lidí, ktěří kolem vás projdou bez povšimnutí. Každého čaje či kávy vypité v klidu a pokoji, západu slunce nebo společné procházky. Takových maličkostí které nám mohou prozářit den je všude kolem dostatečně, stačí se jen podívat. Ale dokud se nestane něco zlého, co vás nakopne k uvědomění si toho, že tu opravdu nejsme věčně stejně jako lidé, které máme rádi. Pak vám to najednou všechno dojde. Dojde vám, jak jste zbytečně mrhali všemi těmi úžasnými dary, které jste od života dostali. Jak jste ztráceli čas řešením hloupostí, zatímco vám ty důležité věci unikaly oknem ven.

  Včera mi zemřel děda. Bydlel docela daleko, takže jsme se nevídali tak často, jen párkrát za rok. Vždycky, když jsme přijeli na návštěvu, bral nás děda do města na trhy, potom nakrmit kachny na rybník a sem tam i na nedalekou chatu na pivečko. Pokaždé jsme se sestrou nebyly spokojené, vždycky jsme se tak trochu vysmívaly tomu opět "originálnímu" programu. Nevážili jsme si toho. Nevážili jsme si té obyčejné procházky, která pro dědu znamenala velkou část života. Nevážili jsme si toho, že nám dával to, co měl sám nejradši. Teď už je pozdě na to, abychom to napravili. Teď si můžeme jen vážit chvil s lidmi, kteří tu stále s námi jsou a už nikdy nedopustit, abychom museli litovat, že jsme si něčeho nevážili.
  Pojďme si společně vážit každého okamžiku, i bez toho, abychom museli někoho ztratit. Krásné chvíle si můžeme užít i po cestě na nákup. Mějme oči otevřené stejně jako náruč. Nikdy nevíte, kdy vidíte oného člověka naposled. 


1 komentář:

  1. Super článok, úplne s tebou súhlasím :)

    Pozývam ťa na letnú Giveaway, ktorá práve prebieha na mojom blogu :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat