4. 2. 2016

10 věcí, které mě i vám rozhodně zlepší náladu.

Tento článek je první v rubrice 10 věcí. Je psaný sice ve formě, jako bych vám radila, ale spíš sděluji jak to mám s onou věcí já. Protože každému vyhovuje přece něco jiného :)

1.Hudba
Vědci zjistili písničku, u které se lidé cítí nejlépe. Podle určitých parametrů vyhrála písnička  
Don´t stop me now. No schválně zkuste si ji poslechnout a určitě se budete cítit líp :)



 Mě osobně nejvíc pomáhá hudba od Majka Spirita, jeho motivační texty mi už mnohokrát pomohli vypořádat se nejen se špatnou náladou. Nechci nikomu nutit, aby ho poslouchal, ale rozhodně doporučuji :)

2. Jděte si zaběhat!
Určitě to máte i vy, že když se rozběhnete máte takový uvolňující pocit, najednou na všechno zapomenete a je vám krásně. Proto pokud nemáte dobrou náladu, zvedněte se od počítače a jděte si zaběhat. Nejen, že si ji zlepšíte, ale navíc uděláte něco pro vaše tělo.
Zajímavý web o běhání: http://kozusnik.tumblr.com/


3. Váš život
Vybavte si nějaký okamžik z vašeho života, při kterém jste se cítili vážně šťastní a chvíli nad ním přemýšlejte.

4. Úsměv
Stoupněte si k zrcadlu a krásně se na sebe usmějte. I když by se vám chtělo spíš brečet. Najednou si uvědomíte, že se i přes všechno můžete smát. Proto mějte koutky nahoru i po zbytek dne, nikdy nevíte, co všechno se dá jedním úsměvem změnit. Můžete zlepšit náladu, dát někomu naději, omluvit se, říct někomu, že tady pro něj jste a že ho máte rádi. Úsměv dokáže divy. Schválně se zkuste zítra celý den usmívat, i na cizí lidi a večer se budete cítit krásně :)

http://www.heartfeltleadership.com
5. Videa
Na youtube je spousta vtipných videí. Já osobně moc youtubery nesleduji, ale na jednoho nedám dopustit. Určitě ho znáte, vystupuje pod přezdívkou Kovy a také má profil, kam přidává parodie, s názvem Gameballcz. Jeho videa mě vždycky rozesmějí, rádi se na něj koukáme i s celou rodinou :) Ale videa samozřejmě neznamenají jen ty od youtuberů. Na internetu je spousta motivačních videí, přednášek, dokumentů ze všech zemí světa, kam se zrovna chcete podívat, ale současná situace vám to neumožňuje, je tu spousta parodií, trapasů v televizi, pořadů :) To všechno vám může dokonale zlepšit náladu.



6. Udělejte nějaký dobrý skutek
Udělat dobrý skutek nemusí hned znamenat změnit svět k lepšímu, zastavit války nebo věnovat milion korun na děti bez domova.
Zde je odkaz na článek, který vyšel na mém oblíbeném webu pronaladu.cz, a je v něm vypsáno 30 dobrých skutků, které můžete udělat kdykoliv. Já jsem si označila únor jako měsíc dobrých skutků, a co vy? Nepůjdeme do toho společně?

7. Udělejte si pohodu
Vzpomínáte si na ten krásný pocit, když se jen tak zachumláte s hrníčkem čaje nebo kávy a čtete si dobrou knihu? Tato činnost - nečinnost vnese do naší mysli i těla vždycky klid a cítíme se odpočatí. Pokud tedy zrovna nečtete nějakou chaotickou knihu :)

http://brittanickel.tumblr.com

8. Pište, pište a pište
Nejlepší věc, jak si v hlavě urovnat myšlenky a vše si vyjasnit je psát. Můžete psát na notebooku nebo na papír, na tom nezáleží, ale pište všechno, co vás napadne. Uvažujte nad sebou, prostě si urovnejte myšlenky. To prostě vždycky pomáhá.

9. Čtěte

Pokud se cítíte tak nějak vyprázdnění, nic vás nebaví, v ničem nevidíte smysl, zkuste hledat inspiraci na jiných blocích, webech nebo v knížkách. Na internetu je tolik krásných článků, nebo zajímavých webů, nebo dokonce spousty článků a zajímavých webech. Zkrátka, kde jinde hledat inspiraci a porozumění než v psaném textu?

10. Udělejte si radost
Skočte si do města a kupte si cokoliv vám padne do oka. Nebo máte už možná dlouho vyhlídnutou novou knížku nebo zajímavou halenku za výlohou. Jděte a prostě si to kupte, budete- li z toho mít radost, nebudete později muset litovat, že jste mohli peníze využít jinak. A pokud budete, vzpomeňte si, že vám to jednou zlepšilo náladu.

Tak to je vše :) Doufám, že se vám článek líbil a že máte dobrou náladu :)

2 komentáře:

  1. Tak mě vždycky rozesměje přítel nebo srandovní videa, většinou tak kde někdo padá, jsem dost škodolibá.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Se vším souhlasím :-) Lidi by se měli celkově více usmívat, vždyt úsměv nic nestojí... :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat